17-12

Rol van de communicatieadviseur bij realisatie klimaatambities

​Het klimaat heeft een flinke opmars gemaakt op de agenda van internationale, nationale, maar ook provinciale en lokale overheden. Denk aan het klimaatakkoord van Parijs, het Nationale klimaatakkoord, maar ook aan de aandacht voor het klimaat, duurzaamheid en de energietransitie in vrijwel alle lokale en provinciale collegeprogramma’s.

Trudy van de Westelaken Lees meer

01-11

Het belang van impact

Dat het vak overheidscommunicatie verandert, is duidelijk. Het is, gelukkig, al enige jaren geleden dat communicatie alleen maar ging over de huisstijl, pennen & petjes en een pers-bericht aan het einde van een project. Toch hebben sommige collega’s er nog wel eens moeite mee dat ‘die van communicatie’ zich meer en meer met de inhoud bezighouden. Terwijl dát nu juist de toegevoegde waarde is van ons als communicatieadviseurs.

Sonja Wagemans Lees meer

13-09

De omgevingswet: van een nieuwe wet naar een eigen ambitie

Veel gemeenten worstelen er mee... de komst van de Omgevingswet. Het lijkt nog ver weg, maar stiekem komt de wet met rasse schreden dichterbij. “Wat betekent dit voor onze organisatie, wat wordt er van onze mensen gevraagd, zijn we hier wel mans genoeg voor en vooral, hoe pakken we het aan!?” Ook in Horst aan de Maas kwamen deze vragen om de hoek. Als interim communicatieadviseur voor de gemeente mag ik de Horstenaren hierin adviseren en begeleiden; een mooie klus!

Sippy Nauta Lees meer

06-06

Drijfveren als cement van het college

De nieuwe colleges: ze schieten deze weken als paddenstoelen uit de grond. Met coalitieakkoorden in alle soorten en maten: dik of dun, gedetailleerd of op hoofdlijnen, met vergezichten of juist heel pragmatisch. Wat het karakter ook is, ieder college heeft er baat bij om goed na te denken over z’n eigen positionering. Ofwel: hoe willen we over vier jaar de geschiedenisboekjes ingaan?

Frank Beck Lees meer

08-03

Het Strategisch Communicatie Frame: hoe en waarom?

Het Strategisch Communicatie Frame: hoe en waarom? Tijdens mijn opleiding tot Senior communicatieadviseur bij SRM maakte ik vorig jaar kennis met het Strategisch Communicatie Frame. Een praktische methode om tot een effectieve communicatiestrategie te komen; ontwikkeld door Betteke van Ruler en Frank Körver. Een aanrader voor elke communicatieprofessional! Waarom? En hoe pak je dat dan aan? Dat vertel ik je graag.

Liezeth Wintjens Lees meer