21-03

Kickstart voor het nieuwe college

De stemmen zijn geteld, in de meeste gemeenten staan de komende weken in het teken van de coalitie-onderhandelingen. Voor communicatie-, bestuurs- en beleidsadviseurs is dat een best spannende tijd: wie worden de nieuwe bestuurders met wie zij de komende vier jaar mogen samenwerken?

Lees meer

17-12

Afscheid Frank van Beck Communicatie

'21 jaar: de leeftijd waarop je echt volwassen wordt'. En dat geldt misschien ook wel voor Beck Communicatie. In 2000 startte Frank Beck samen met Lianne van der Aa het bureau. Ruim drie jaar geleden nam Lianne al afscheid als directeur, en nu is het Franks beurt.

Lees meer

18-10

Communicatietrainee in de publieke sector, iets voor jou?

Ben je afgestudeerd als communicatieprofessional en heb je een passie voor maatschappelijke vraagstukken? Misschien is een traineeship bij Beck Communicatie dan wel iets voor jou!

Lees meer

19-05

Communicatie als heilige graal voor gedragsverandering

Tijdens mijn opleiding communicatie kwam het al regelmatig voorbij: hoe beïnvloed je mensen en breng je gedragsverandering te weeg? Ik kreeg les in gedragsbeïnvloedingstechnieken en sociale psychologie. Super interessant en wat blijkt: ook erg bruikbaar binnen ons vakgebied. Want zeker in de overheidsbranche zijn we regelmatig bezig met gedragsverandering.

Lees meer

17-03

Heb jij kijk op overheidscommunicatie? Dan hebben wij een oogje op jou!

Ben jij op zoek naar een prachtige afwisselende baan, met werk dat nooit gaat vervelen en waarin je elke dag blijft leren? En heb je kijk op, verstand van én ervaring met overheidscommunicatie? Kijk dan eens naar onze vacatures!

Lees meer

15-03

Meer vissen in de vijver

Starten bij een nieuwe opdrachtgever vind ik altijd leuk. Afscheid nemen niet. Afgelopen week was het dubbel prijs: ik neem niet alleen afscheid bij de A2 gemeenten, maar ook van Beck Communicatie.

Lees meer

26-02

Ik vind dat we niet zo veel moeten vinden

Ik zit inmiddels al een tijdje bij de gemeente Eindhoven. Of ja, ik zit vooral thuis natuurlijk, toevalligerwijs ook in Eindhoven, maar ik werk in elk geval in opdracht van de gemeente Eindhoven; op de afdeling veiligheid. En zoals je weet, gebeurt daar de laatste tijd het een en het ander.

Jacky Rooijakkers Lees meer

11-12

Beck to the future!

2020 laten we binnenkort achter ons. Het jaar waarin we ons 20-jarig jubileum vierden. Een stuk soberder dan vooraf gedacht, want ook bij ons gooide corona roet in het eten. Maar het werk ging gelukkig volop door. Sterker nog, juist het afgelopen jaar bewees weer eens hoe belangrijk ons lievelingsvak is. Als het erom spant, blijk je met goede (overheids)communicatie écht het verschil te kunnen maken. We voelen ons vereerd dat we daaraan op veel plekken in Zuid-Nederland een steentje mogen bijdragen. We hebben veel zin in 2021!

Lees meer

26-08

Social media: onmisbaar!

Sinds februari werk ik als trainee voor Beck Communicatie. Een bijzondere periode om te starten: namelijk het begin van de corona crisis. Geluk bij een ongeluk noemen we dat dan maar. In mijn eerste opdracht als medewerker social media bij een grote gemeente heb ik direct mogen zien en meewerken aan een crisis waarbij communicatie onmisbaar was en nog steeds is. Een crisis waarvan nooit iemand had kunnen verwachten dat dit zoveel en zolang impact zou hebben op onze levens. In deze blog kijk ik terug op een prachtige leerperiode.

Risma Singh Lees meer

07-07

De verbindende communicatieprofessional, en wat de politie mij daarover leerde

Afgelopen week nam ik na veertien maanden afscheid van de politie. Een mooie periode waarin ik deze organisatie wat meer van binnenuit mocht bekijken en meemaken. Én ervan leren, want dat is het grote voordeel van de interimmer: dat je van elke opdracht, bij elke organisatie, leert. Het belangrijkste wat ik meeneem bij de politie? Een nog scherpere duiding van onze rol als verbindende communicatieprofessional. En drie tips om daaraan concreet invulling te geven.

Trudy van de Westelaken Lees meer

18-05

De communicatiekracht van kleding

We zitten al weken in de intelligente lock down. We blijven zoveel mogelijk thuis. We werken, vergaderen, onderwijzen en leren vanuit huis. En proberen ons ‘thuis te voelen’ in deze ongewone situatie. Dat laatste gaat voor vele thuiswerkers gepaard met thuiskleding.

Ingrid de Kort Lees meer

23-04

De haat-liefdeverhouding genaamd technologie

We hebben het woord Corona misschien al veel te vaak gehoord de afgelopen dagen, maar toch zou ik deze situatie willen gebruiken voor mijn blog. We leven in gekke tijden. Tijden waarin fake news als een lopend vuurtje WhatsApp over gaan en waarin iedereen plotseling al het fysiek contact los moet laten.

Juliette Lensen Lees meer

31-03

Op afstand dicht bij elkaar

Afstand houden, maar toch dicht bij elkaar blijven. Dat is toch waar het allemaal om draait deze periode? Houd anderhalve meter afstand, maar let wel een beetje op elkaar. Mooi om te zien hoe we fysiek afstand houden, maar mentaal dichterbij elkaar lijken te komen. Kijk naar de drukte op groepsapps, niet alleen om grappige plaatjes en filmpjes te delen, maar ook echt om te vragen hoe het gaat en om elkaar te helpen. Zelfs groepsapps waarvan ik niet eens meer wist dat ik erin zat komen opnieuw tot leven, zoals de ‘ouders van groep 3 app’.

Liezeth Wintjens Lees meer

18-09

Communiceren met konijntjes

Een bezoek aan Japan stond al heel wat jaren op mijn wensenlijst. In maart van dit jaar kwam het er dan eindelijk van! Ik struinde door de straten van Tokyo, at sushi in Kyoto en verblijdde ook Nikko met een bezoek. Natuurlijk, Japan is een prachtig land waarin je van de ene verbazing in de andere valt. Maar als op en top communicatiemens is vooral de bijzondere manier van communiceren in het land van de rijzende zon me bijgebleven.

Marloes van Nistelrooij Lees meer

22-05

Participeren, wat speelt er mee?

In de meeste – zo niet álle – gemeentelijke coalitieakkoorden wordt de intentie uitgesproken om te komen tot een vorm van participatie. Men wil en moet er iets mee, zeker met het in werking treden van de omgevingswet in 2021. Die stelt burgerparticipatie verplicht.

Jolande Prudon Lees meer

15-05

Help een crisis!

Als je dat als vereniging overkomt, heb je het vaak hard te halen. Je hebt immers niet de middelen om even een paar professionals in te huren om je bij te staan met raad en daad. En tóch is het belangrijk om op zo’n moment de goede beslissingen te nemen. En het goede verhaal te vertellen - richting direct betrokkenen, maar ook richting leden, ouders, omwonenden of pers.

Trudy van de Westelaken Lees meer

06-05

It takes two to tango

Denk je een origineel onderwerp gevonden te hebben om een blog over te schrijven - de Argentijnse tango als analogie voor communicatie en leiderschap - zijn er al nota’s over volgeschreven. Ook bestaan er al workshops met de Argentijnse tango als instrument om het belang van duidelijk leiderschap onder de aandacht te brengen.

Joukje Sanders Lees meer

25-05

Klaar voor de crisis; Crisiscommunicatie voor verenigingen en stichtingen

Je hoopt het als vereniging of stichting nooit mee te maken, maar toch kan het overal gebeuren; beschuldigingen, discriminatie of een ongeluk. Hoe ga je er mee om? Hoe zorg je dat je zo goed mogelijk bent voorbereid en hoe handel je op het moment suprême?

Lees meer

27-02

Ondermijning en communicatie

Op de Beckpacksessie van 31 januari 2019 nam onze Beck collega Marloes, op dit moment werkzaam voor de Taskforce Brabant Zeeland, samen met Sander Schaepman, hoofd veiligheid van de gemeente Helmond én HQ chef in de bekende NPO serie Hunted ons mee in de wereld van de criminaliteitsbestrijding.

Lees meer

15-01

Bouwen aan communicatie

Als communicatieadviseurs bij de overheid praten we al járen over zaken als ‘communicatie in het hart van beleid’, en ‘het communicatiever maken van de organisatie’. Het blijft daarbij echt niet alleen bij praten; we werken daar ook al jaren hard voor. Alleen: heel hard gaat het meestal ook weer niet, met onze goede ideeën en bedoelingen ...

Evelyn Reynen Lees meer

18-12

Beleving als communicatiemiddel

Beeld en beleving worden steeds belangrijker in de samenleving én in de communicatie. Niemand kijkt meer raar op als een nieuwbouwproject, keuken- of badkamerontwerp door middel van een 3D-visualisatie gepresenteerd worden. Je wilt zien en ‘voelen’ hoe iets wordt. Het is tijd voor overheden om deze stap te maken!

Saskia Meijs Lees meer

16-11

Rol van de communicatieadviseur bij realisatie klimaatambities

​Het klimaat heeft een flinke opmars gemaakt op de agenda van internationale, nationale, maar ook provinciale en lokale overheden. Denk aan het klimaatakkoord van Parijs, het Nationale klimaatakkoord, maar ook aan de aandacht voor het klimaat, duurzaamheid en de energietransitie in vrijwel alle lokale en provinciale collegeprogramma’s.

Trudy van de Westelaken Lees meer

01-11

Het belang van impact

Dat het vak overheidscommunicatie verandert, is duidelijk. Het is, gelukkig, al enige jaren geleden dat communicatie alleen maar ging over de huisstijl, pennen & petjes en een pers-bericht aan het einde van een project. Toch hebben sommige collega’s er nog wel eens moeite mee dat ‘die van communicatie’ zich meer en meer met de inhoud bezighouden.

Sonja Wagemans Lees meer

13-09

De omgevingswet: van een nieuwe wet naar een eigen ambitie

Veel gemeenten worstelen er mee... de komst van de Omgevingswet. Het lijkt nog ver weg, maar stiekem komt de wet met rasse schreden dichterbij. “Wat betekent dit voor onze organisatie, wat wordt er van onze mensen gevraagd, zijn we hier wel mans genoeg voor en vooral, hoe pakken we het aan!?”

Lees meer

27-08

Nieuwe adviseur Ingrid de Kort

Vanaf 20 augustus breidt Ingrid de Kort het Beck team uit als allround senior communicatieadviseur. In haar eerste opdracht versterkt ze de afdeling communicatie van VECOZO in Tilburg.

Ingrid de Kort Lees meer

25-05

Vacature: Bestuursadviseur Communicatie (Tilburg)

Beck Communicatie zoekt voor de gemeente Tilburg een Bestuursadviseur Communicatie (28-32 uur per week, vaste functie). Geen mannetjesmaker maar een stevige communicatiestrateeg, die altijd nieuwsgierig is naar de inhoud.

Lees meer

02-07

Nieuwe adviseur Joukje Sanders

​Niet helemaal nieuw voor ons, want ze werkt al een hele tijd voor Beck Communicatie,​ maar sinds 1 juli is Joukje Sanders vast bij ons in dienst.​

Joukje Sanders Lees meer

18-06

Nieuwe opdrachtgever: Gemeente Buren

Een mooie nieuwe opdrachtgever midden in de Betuwe: Gemeente Buren.

Lees meer

06-06

Drijfveren als cement van het college

De nieuwe colleges: ze schieten deze weken als paddenstoelen uit de grond. Met coalitieakkoorden in alle soorten en maten: dik of dun, gedetailleerd of op hoofdlijnen, met vergezichten of juist heel pragmatisch. Wat het karakter ook is, ieder college heeft er baat bij om goed na te denken over z’n eigen positionering.

Lees meer

04-06

Nieuwe adviseur Marloes van Nistelrooij

Vanaf 1 juni versterkt Marloes van Nistelrooij het Beck team als allround senior communicatieadviseur. Haar eerste opdracht start ze bij de Gemeente Zevenaar, waar ze onder andere aan de slag gaat met de omgevingswet.

Marloes van Nistelrooij Lees meer

19-04

Nieuwe opdracht: Gemeente Roermond

De komende periode gaat Frank Beck aan de slag binnen het communicatieteam bij de Gemeente Roermond.

Lees meer

17-04

Nieuwe opdracht: Fontys Hogeschool

Vanaf deze week gaat Marielle Verlouw via Beck Communicatie aan de slag bij Fontys Hogeschool.

Lees meer

17-04

Nieuwe opdracht: gemeente Gennep

Onlangs is Hanneke van Dreumel bij de gemeente Gennep gestart met een nieuwe opdracht.

Lees meer

15-03

Nieuwe opdracht: gemeente IJsselstein

Bij de gemeente IJsselstein is Frank Beck recent een nieuwe opdracht gestart.

Lees meer

08-03

Het Strategisch Communicatie Frame: hoe en waarom?

Het Strategisch Communicatie Frame: hoe en waarom? Tijdens mijn opleiding tot Senior communicatieadviseur bij SRM maakte ik vorig jaar kennis met het Strategisch Communicatie Frame. Een praktische methode om tot een effectieve communicatiestrategie te komen; ontwikkeld door Betteke van Ruler en Frank Körver.

Liezeth Wintjens Lees meer

05-03

Natasja Smolders nieuwe medewerker Beckoffice

Natasja Smolders is begin maart gestart op de Beckoffice. Zij is de rechterhand voor de directie, een vraagbaak voor medewerkers en een betrouwbare contactpersoon voor opdrachtgevers.

Lees meer