Communicatietrainee in de publieke sector, iets voor jou?

18-10-2021

Ben je afgestudeerd als communicatieprofessional en heb je een passie voor maatschappelijke vraagstukken? Misschien is een traineeship bij Beck Communicatie dan wel iets voor jou!

Wat houdt het in?

Als bureau bieden wij graag ruimte aan jong communicatietalent. We willen je laten zien hoe interessant en veelzijdig het communicatievak is in de wereld van de publieke sector. Talentvolle jonge collega’s krijgen de kans om in twee jaar tijd ervaring op te doen bij drie of vier van onze opdrachtgevers. Je gaat een tijdlang aan de slag als junior communicatieadviseur, in huis bij bijvoorbeeld een gemeente, waterschap, provincie of een zorg- of onderwijsinstelling. Zo kun je ontdekken of de wereld van overheids- en publieke communicatie bij jou past en je bouwt meteen een mooi CV op. Wij zorgen voor begeleiding én training. Een ervaren collega van Beck Communicatie coacht jou tijdens je opdracht. Soms werk je samen met die ‘buddy’ aan dezelfde opdracht, maar anders spreek je hem of haar zeker elke week. Verder kom je regelmatig op de Beckoffice voor training, of om bijvoorbeeld ervaring uit te wisselen met je collega-trainees.

Wat heb je daarvoor nodig?

Wij zoeken naar kandidaten die het talent in zich hebben om op termijn een stevige communicatieadviseur te zijn voor onze opdrachtgevers in de publieke sector. Het traineeship is daarvoor dé springplank. Je hebt recent een communicatieopleiding op HBO- of WO-niveau met goed resultaat afgerond en je bent overduidelijk geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Relevante stages of werkervaring zijn mooi meegenomen, maar dat is geen must. Belangrijker vinden we dat je stevig in je schoenen staat en dat je van aanpakken houdt. Je bent flexibel, proactief en resultaatgericht en je voelt je gemakkelijk thuis in nieuwe situaties.

Wat wij bieden

  • Als trainee heb je een prachtige afwisselende baan, met werk dat je nooit gaat vervelen en waarin je elke dag blijft leren. Bovendien heb je aan het eind van je traineeship een mooi CV opgebouwd!
  • Veel aandacht voor kennisdeling, training en opleiding;
  • Begeleiding van een ervaren collega als ‘buddy’;
  • Twee keer een jaarcontract (24-36 u per week) met een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Aan het eind van je traineeship is er kans op een vaste baan, als wij samen met jou vinden dat het interimwerk in de publieke sector bij je past.
  • Een salaris vergelijkbaar met soortgelijke functies bij de overheid
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenvoorziening, een iPhone en een laptop in bruikleen, 27 vrije dagen (bij een 36-urige werkweek), reiskostenvergoeding en een tijd voor tijdregeling.
  • En last but not least: zo’n 25 gezellige, gedreven collega’s met liefde voor het vak en passie voor maatschappelijke vraagstukken, maar die het óók leuk vinden om elkaar regelmatig te treffen bij een borrel, een barbecue of een personeelsuitje.

Ben jij die Becktrainee die we zoeken?

Mail dan naar info@beckcommunicatie.nl. We ontvangen naast je CV ook graag een motivatie: wat spreekt jou zo aan in dit traineeship? En waarom denk je dat interimmen in de publieke sector écht iets voor jou is? Of je dat in woord, beeld of andere vorm doet staat je vrij, als het maar bij jou past. Wij vinden het leuk je te leren kennen en laten ons graag overtuigen dat we met joú nodig een bakje koffie moeten drinken!