Meer vissen in de vijver

15-03-2021

Starten bij een nieuwe opdrachtgever vind ik altijd leuk. Afscheid nemen niet. Afgelopen week was het dubbel prijs: ik neem niet alleen afscheid bij de A2 gemeenten, maar ook van Beck Communicatie. Met een gierende hartslag diende ik een aantal weken geleden mijn ontslag in. Ik treed in dienst bij de Provincie Noord-Brabant. Een gierende hartslag? Is dat niet een beetje overdreven, zult u denken. Misschien wel, maar diegenen die mij kennen weten dat ik zaken graag wat aandik. Mijn punt is: als ik vertrek, moet er een vervanger komen. De vraag is waar we voldoende professionals vandaan halen om te voldoen aan de groeiende lijst met aanvragen van opdrachtgevers. Het communicatiewereldje is klein en het overheidscommunicatiewereldje nóg kleiner. De kleine vijver waarin we vissen moet dus uitbreiden.

Jaren geleden wilde ik overstappen van een profit organisatie naar de overheid. Ik had een aardig cv opgebouwd en ging vol goede moed solliciteren. Maar bij de meeste vacatures hield het al meteen op. Om kans te maken op een baan bij de overheid was drie tot vijf jaar overheidservaring meestal de eis. ‘Uh, lekker dan’, dacht ik toen, ‘de beroepsgroep houdt zichzelf in stand, hoe gezond is dat?’

Als reden voor die drempel hoor ik vaak ‘politieke sensitiviteit’ en ‘je moet weten hoe het werkt’. Naar mijn idee zijn beide eisen van belang maar niet vereist om goede kandidaten van ‘buiten de branche’ een kans te geven. Hoe het werkt bij een gemeente kun je snel leren en politieke sensitiviteit is een competentie die je hebt of die je niet hebt, maar die ook in veel andere branches nodig is. Mijn oproep aan overheidsinstanties is dan ook: laat die ervaringseis los en neem mensen van ‘buiten’ aan! Een frisse blik geeft nieuwe inzichten. Bovendien groeit dan het aantal collega’s met overheidservaring en zorgen we er samen voor dat er voldoende vissen in de vijver zitten.

Ook bij Beck stellen we de eis ‘overheidservaring’ aan nieuwe collega’s en freelancers die we inzetten. Op het moment dat je als communicatieafdeling tijdelijke kracht nodig hebt, wil je er immers zeker van zijn dat iemand snel inzetbaar is en weinig begeleiding nodig heeft. Aan de andere kant denken we er ook over na hoe ook wij kunnen bijdragen aan de groei van het aantal professionals binnen de overheidscommunicatie. Een van de manieren is ‘werven bij de bron’: de schoolbanken. Hard nodig, want er zijn maar weinig studenten die bewust voor overheidscommunicatie kiezen. Een aantal jaar geleden zijn we daarom gestart met een traineeprogramma om jonge professionals op te leiden. Inmiddels hebben we vier trainees in dienst en zijn wij en onze opdrachtgevers blij met hun inzet en ontwikkeling.

Met mijn overstap naar de overheid is het uiteindelijk goed gekomen. De gemeente Tilburg bood mij de kans om als ‘buitenstaander’ binnen te komen. Beck Communicatie zag de potentie en nam mij aansluitend in dienst. In de afgelopen zeven jaar heb ik bij veel verschillende opdrachtgevers gewerkt. Geen moment heb ik mij verveeld. Communiceren over maatschappelijke vraagstukken, werken aan participatie en snel moeten schakelen omdat kleine dingen kunnen leiden tot een enorm issue. Overheidscommunicatie is een prachtig vakgebied en ik wens het veel vakgenoten uit andere branches toe om die ervaring op te doen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat er meer vissen in de vijver komen!

Overheidscommunicatie is een prachtig vakgebied en ik wens het veel vakgenoten uit andere branches toe om die ervaring op te doen.