Beckpacksessies15-05-2019

Help een crisis!

Als je dat als vereniging overkomt, heb je het vaak hard te halen. Je hebt immers niet de middelen om even een paar professionals in te huren om je bij te staan met raad en daad. En tóch is het belangrijk om op zo’n moment de goede beslissingen te nemen. En het goede verhaal te vertellen - richting direct betrokkenen, maar ook richting leden, ouders, omwonenden of pers.

Lees meer


27-02-2019

Ondermijning en communicatie

Op de Beckpacksessie van 31 januari 2019 nam onze Beck collega Marloes, op dit moment werkzaam voor de Taskforce Brabant Zeeland, samen met Sander Schaepman, hoofd veiligheid van de gemeente Helmond én HQ chef in de bekende NPO serie Hunted ons mee in de wereld van de criminaliteitsbestrijding.

Lees meer


07-02-2018

Communicatie 3D's

Tijdens onze Beckpacksessie van 6 februari jl. deelden we kennis en ervaring rondom de 3D-communicatie met communicatieadviseurs en inhoudelijke collega’s van grote en kleine gemeenten.

Lees meer


01-02-2018

Bestuursadvisering in verkiezingstijd

Eind 2017/begin 2018 organiseerden we drie intervisiesessies over bestuursadvisering in verkiezingstijd. Dat deden we samen met onze collega’s van Bex Communicatie uit Eindhoven.

Lees meer


02-10-2017

Gevulde rugzakken na Beckpacksessie

De overheid verandert. Volgens sommigen een aardverschuiving, volgens anderen een natuurlijke aanpassing aan nieuwe omstandigheden. Maar dát er wat aan het veranderen is, daar is iedereen het wel over eens. Dat speelt natuurlijk volop rond de transities in het sociale domein, maar geldt net zo goed voor andere beleidsterreinen. Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie, wordt dat ook wel genoemd.

Lees meer


26-01-2017

Bestuur met Signatuur

​Een bestuurder moet tegenwoordig wel heel stevig in z’n schoenen staan. De relatie tussen overheid en samenleving is onomkeerbaar veranderd en dat doet een enorm beroep op het omgevingsgevoel van de bestuurder. Dat betekent ook nogal wat voor de communicatieadviseur die de bestuurder daarin begeleidt. De Beckpacksessie van januari 2017 ging volop in op dat thema.

Lees meer


04-04-2013

Communicatie anno 2013

In april 2013 ging de Beckpacksessie over 'Communicatie en de veranderende overheid'. Leidinggevenden van communicatieteams lieten zich bijpraten over de laatste ontwikkelingen en deelden ervaringen.

Lees meer


16-11-2012

Geslaagde Beckpacksessie over citymarketing en promotie

In november 2012 stond de Beckpacksessie in het teken van citymarketing en promotie. Kennis en ervaring werden uitgewisseld aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de gemeenten Weert en Tilburg.

Lees meer