Vacature

Beck Communicatie is voor de gemeente Tilburg op zoek naar kandidaten voor de functie van

BESTUURSADVISEUR COMMUNICATIE
28 tot 32 uur per week, vaste functie

“Een ervaren woordvoerder met uitstekend strategisch inzicht”

Daadkracht, vernieuwing en verbinding: dat zijn de kernwaarden van Tilburg. En iemand die Tilburg een beetje kent zal zeggen: dat klopt! Want in Tilburg gaan de handen uit de mouwen, is altijd ruimte voor bijzondere ideeën en weten mensen elkaar te vinden. Dat geldt zeker ook voor de ambtelijke organisatie en het bestuur van de stad. De lijnen zijn kort, de sfeer is informeel en er wordt keihard gewerkt om goed aan te sluiten op de energie in de samenleving. En om samen met de stad tot oplossingen te komen, ook voor complexe problemen.

Voor een communicatieafdeling is dat een heerlijke setting, want het schept een omgevingsgerichte cultuur waar het draait om de inhoud. En dat blijkt ook wel: er is in de loop der jaren een professionele afdeling ontstaan die het goed voor elkaar heeft. Waar de basis uitstekend op orde is, wat ruimte geeft voor vernieuwing, voor experimenten en voor initiatief.

En laat er nou net op díe afdeling een vacature zijn! Het college van B&W is na de coalitievorming van dit voorjaar van vijf naar zes wethouders gegaan. Daarom zijn we op zoek naar een bestuursadviseur communicatie die niet alleen voor zijn of haar vak gaat maar zich óók aangesproken voelt door Tilburg.

De functie 
Meer dan ooit moet een bestuurder laten zien dat hij de signalen uit de samenleving begrijpt en vertaalt naar de juiste acties. Dat vraagt ook wat van zijn directe communicatieadviseur: die moet uitstekend zicht hebben op de inhoud en vroeg in het beleidsproces aangesloten zijn. Het werk van de bestuursadviseur communicatie gaat dus over veel méér dan enkel de (communicatie)vorm. Je bent de schakel tussen de politiek-bestuurlijke arena, de ambtelijke organisatie en de maatschappelijke werkelijkheid. Je houdt je nadrukkelijk ook bezig met strategieontwikkeling. Kortom, in Tilburg is deze adviseur eerder een inhoudelijk communicatiestrateeg dan een ‘mannetjesmaker’.

In de vacante functie ben je gekoppeld aan één wethouder. Je adviseert en spiegelt hem in zijn optreden en bij zijn contacten in de stad, regio, Den Haag en Europa. Je positioneert hem op basis van de beleidsinhoud en woont daarom bijvoorbeeld ook het wekelijkse portefeuillehoudersoverleg bij. Je legt verbindingen met andere spelers binnen en buiten de organisatie en zorgt ervoor dat de bestuurder met de juiste verhalen op pad gaat. En dat hij zijn opgedane kennis en contacten weet te gebruiken in zijn samenwerking met inwoners, met de gemeenteraad, collega-bestuurders, media en medewerkers. 

Je bevordert de dialoog – intern en extern – en zorgt ervoor dat jouw bestuurder daarin de goede rol vervult. Daarvoor heb je veel contact met communicatie- en beleidscollega’s, onder andere tijdens het wekelijkse ‘agile-overleg’. Gezamenlijk werk je aan strategische communicatievraagstukken, waarbij jouw focus op de bestuurlijke aspecten ligt. Je neemt deel aan de crisisorganisatie: je draait communicatiepiket (beschikbaarheid en bereikbaarheid) voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, het district en voor de gemeente Tilburg (bereikbaarheid).

De ideale kandidaat
We zoeken een stevige en daadkrachtige persoonlijkheid die rust uitstraalt en altijd op zoek is naar de meerwaarde van samenwerking. Een verbinder, zowel richting externe relaties als richting eigen collega’s. In je advisering breng je veel senioriteit mee. Je bent proactief, kritisch en stelt jezelf kwetsbaar op. Verder beschik je over een gezonde portie relativeringsvermogen en heb je een goed ontwikkeld rolbewustzijn.

Je bent nieuwsgierig naar de inhoud en kiest daarbij de juiste rol ten opzichte van de beleidsadviseurs. Je ziet kansen en risico’s, denkt in scenario’s en benoemt dilemma's. In het verleden heb je laten zien dat je een doorpakker bent: je hebt dingen voor elkaar gekregen door strategisch te denken en slimme adviezen te geven. Dat kun je met concrete voorbeelden staven. Je schrijft makkelijk en goed.

Je zit al zeker acht jaar in het communicatievak en hebt daarin ook de nodige strategische ervaring opgedaan. Dat laatste is echt belangrijk, want we zoeken méér dan iemand die enkel de pers te woord staat. Daarom is het noodzakelijk om aantoonbare kennis te hebben van recente ontwikkelingen in het vak. Je bent in staat om dat te vertalen naar de dagelijkse (communicatie)praktijk. Verder vragen we ervaring met het adviseren van bestuurders en het onderhouden van mediacontacten, liefst opgedaan binnen een wat grotere overheids- of non-profitorganisatie. Je kent het krachtenveld van de media, gemeenteraad, college en ambtelijke organisatie; gemeentelijke werkervaring is een pre.

Je hebt een maatschappijgerichte opleiding op academisch niveau.

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling voor deze functie van 28 tot 32 uur per week is voor onbepaalde tijd met een proeftijd van een jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 5.520 per maand, gebaseerd op een 36-urige werkweek (schaal 12). De secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsfaciliteiten, zijn uitstekend. De gemeente staat bekend als een prima werkgever, die veel ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling.

OpdrachtgeverWebsite: Gemeente Tilburg

Procedure

Reageren

U kunt niet meer reageren op deze vacature, de reactietermijn is inmiddels verstreken.

De gemeente Tilburg laat zich in deze procedure begeleiden door Beck Communicatie. 

Je curriculum vitae met onderbouwde schriftelijke motivatie ontvangen wij graag uiterlijk 17 augustus 2018. Je kunt deze toesturen via de button ‘reageer’. 

Voor meer informatie over deze vacature en/of het opvragen van de uitgebreide schriftelijke documentatie kun je contact opnemen met Evelyn Reynen of Frank Beck,
via info@beckcommunicatie.nl of telefoonnummer (073) 65 77 235.

Reageer

Man
Vrouw


* Verplichte velden

Opdrachtgevers

Zoekt u dé communicatie- professional die het bestuur en de organisatie kan laten ‘stralen’? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wat wij toevoegen, is onze visie op wat een kandidaat tot een ‘kandidaat-plus’ maakt. We kijken door úw ogen. Onze drijfveer is de perfecte kandidaat voor uw organisatie te vinden. Iemand die zorgt voor versterking van het functioneren van bestuur en management. 

Kandidaten

Ook al is ons netwerk groot, wij zijn altijd op zoek naar goede communicatie- professionals. Adviseurs of managers die verstand hebben van het communicatievak en ‘gevoel voor de overheid’. We zijn ook erg geïnteresseerd in je talenten en persoonlijke drijfveren. Die zijn belangrijk om een goede match met een organisatie en het bestaande communicatieteam te maken.

Schrijf je in